Käptn's un Maats Klönschnack

Skurile Erinnerungen und Annekdoten an frühere Reisen und Begegnungen

 

"De Dromon" was aangeboden voor verkoop. Toen zegde Frans" kom even mee" . En wij gingen het even bekijken .Frans had al sommige pintjes binnen en na het bekijken gingen we zitten met de eigenaar. Toen zegde Frans: "ik heb de oplossing voor jullie". Ik denk aan een explosie -"we zetten een gasflesje op het vuur en we gaan een pintje pakken.

www.animierte-gifs.net/

Frans was dan met ze boot onderweg en altijd weinig geld in de zak. Na het afmeren bij de chinees lekker gegeten. Opeens gooide hij zich op de grond en schreuwde "vuile rot Chinees, je hebt mij vergiftet!" Vriendelijk, maar dringend werd hij naar buiten gebracht - dus, weer een gratis maaltje. Dat is Frans.

www.animierte-gifs.net/

Bob House was'n vriend van Engeland. Hij kocht in Alicante in de Barrio 'n voormalige cafe. Een goede vriend van hem had pech met de auto, maar geen plaats om te repareren. Omdat de steegjes daar zeer smal zijn, besloot Bob de ingang van het cafe de deuren er out te halen om de auto binnen te krijgen. Ondanks de hoge drempel krijg hij de auto toch binnen. Echter niet ver genoeg omdat de voorbumper al tegen de bar drukte. Hij dacht een moment naar en sij "we slopen de bar" en sloeg met de moker de bar kort en klein. De prachtijge blauwe-witte tegelches flogen in het rond. Uit eindelijk konde de auto in het geheel naar binnen en gingen ze aan de reparatie.

In Alicante komt op geregelte tijd 'n veerboot uit Marakesch / Marokko (genaamt de "Rocken"-boot van wegen hun "rokken en petjes"). Uit verhalen van andere zeilers horden we dat regelmatig gestolen werd door deze Marokkanen. Deze keer hadden ze het voorzien op onze bijboten. "n bekende had gezien dat een van hun met mijn rubberboot aan de hal was gegaan en kon hem grijpen. Drie andere zeiler hadden minder geluk en waren hun bootjes kwijt. Bob House,ook een voormalige zeiler, bood zijn huis aan om bootjes te bouwen. Dit kwam omdat een van de zeiler 'n scheepstimmerman was die wist hoe het moet. Er word materiaal aangekocht en op het platte dak van de huis word getimmert. Als de booten klaar waren, worden ze aan lange touwen van boven naar meneden gelaten. Daar hadden de bewoners van de omliggende houses wel even gekijken.

Da waren wir schon mit Isis am Gange und in Antwerpen gestrandet. Wir lagen im Hafen, umgeben von Lastwagen auf der Kade, viele Ost-Europäer, die am Wochenende nicht wussten was sie tun sollten und soffen. - Auf einmal gab es einen Schlag, dass ich dachte "die Russen kommen". Wir rannten raus und tatsächlich, ein vollkommen besoffener "Russe" (war wirklich so) lag auf Deck, zum Glück nicht im Wasser. Mit Mühe bekamen wir ihn hoch und über die Leiter auf die Kade, vereint seinen Hosenboden hochstämmend. Dann führte Jim ihn zurück zu seinem Lastwagen. Im Rückzug begriffen, riss der Russe ihn auf einmal hoch auf seine Arme. Aus Dankbarkeit wollte er ihn zurück geleiten. Jim strampelte sich mit aller Kraft frei und rannte, aber der Russe hinter ihm her, die Flasche Wodka schwenkend.

Kontakt:

Eigner-/Lebenspartnerschaft/:

D / NL

Bord-Telefon: 

+49 176.4600.8785

+31 6 589.75.453


E-Mail (schonerisis [at] gmail)

Reuse in Austernbank
und Co.
Nordsee-Bewohner

die Zeit ist vergangen, der Erhalt, die Modernisierung des Schiffes hält uns  in Atem - da wir besonderes Augenmerk auf traditionelle Elemente verwenden, ist DAS ebenfalls ein Faktor in Sachen Zeit und auch Geld.

 

Der Hamburger Schiffsausrüster TOPLICHT bzw. Harlingen/NL ist für uns deshalb DIE Adresse.

 

2021-Jun28-ESN x EN: Cultural Heritage on Erasmus

https://emh-org.com/wp/ European Maritime Heritage -https://emh-org.com/wp/